De meest populaire ingrediënten in natuurlijke schoonheidsproducten

De meest populaire ingrediënten in natuurlijke schoonheidsproducten

april 29, 2021 0 Door josspoma

Oliën, boter en mineralen vormen de basis van milieuvriendelijke schoonheidsproducten. Macadamia-olie, sheaboter, klei of honing – de ingrediënten die uit de natuur worden gewonnen, winnen steeds meer aan belangstelling in schoonheidsproducten. Je bent nu zeker schoonheidsproducten tegengekomen die zijn gelabeld als natuurlijk, ecologisch of biologisch. En hoewel het moeilijk is om onderscheid te maken tussen deze, hebben ze hun componenten van natuurlijke oorsprong gemeen en zijn ze gemaakt volgens een milieuvriendelijke productiemethode. Wat belangrijk is in zowel natuurlijke als biologische cosmetica, zijn de ingrediënten. Daarover lees je hieronder.

Ingrediënten in natuurlijke schoonheidsproducten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huid te verzorgen met natuurlijke en milieuvriendelijke schoonheidsproducten. Er is bijvoorbeeld een zekere consensus dat natuurlijke cosmetica die producten zijn die grondstoffen van natuurlijke oorsprong gebruiken en een eenvoudig daaropvolgend transformatieproces hebben ondergaan, met minimale tussenkomst van additieven of chemische omzettingen, en die alleen die processen hebben gebruikt die dat niet zijn schadelijk voor het milieu en de gezondheid van mensen.

Biologische ingrediënten

Natuurlijke cosmetica maakt gebruik van grondstoffen van natuurlijke oorsprong. En biologische producten vereisen dat ze worden geproduceerd volgens de regels van biologische landbouw. Het belangrijkste kenmerk van biologische cosmetica is dat ze materialen gebruiken die zijn geproduceerd volgens de criteria voor biologische landbouw die zijn vastgelegd in de Europese verordening of andere gelijkwaardige normen van andere landen voor biologische productie. Deze criteria omvatten onder meer het niet gebruiken van chemische meststoffen, pesticiden of herbiciden. En wat zijn die ingrediënten? Diverse natuurlijke / biologische ingrediënten worden gebruikt als basis van cosmetische schoonheidsproducten die je in gespecialiseerde winkels en bedrijven kunt vinden. De meest populaire zijn boters, hydrolaten, plantaardige oliën, etherische oliën, wassen en natuurlijke plantenextracten. Ook minerale ingrediënten zoals klei of zout zijn populair.

Bent u klaar om natuurlijke schoonheidsproducten te proberen?