Haar

Haar

mei 26, 2021 0 Door josspoma

Haar, iets wat de meeste mensen op de wereld hebben. Het haar op je hoofd bestaat uit een eiwit, genaamd keratine, hetzelfde als waar je vinger en teen nagels van zijn gemaakt. Bij veel mensen groeit het aardig snel, namelijk zo ongeveer 0,3 millimeter per dag, iets minder dan een centimeter per maand. Hierdoor moet men vaak naar de kapper, aangezien het anders zeer lang wordt, namelijk tot wel 60 centimeter bij mannen en 80 centimeter bij vrouwen. Er zijn vele kleuren haar, maar de meeste mensen hebben zwart haar, wat de enige haarkleur is waarvan er niet bekend is hoeveel haartjes een persoon gemiddeld heeft als zij die kleur hebben.

Highlights

Vaak zijn mensen niet blij met het kleur haar dat zij hebben, en zij nemen dan vaak highlights. Dit zijn strookjes haarverf die men in het haar neemt, wat lichter dan dat zij zelf hebben. Dit zorgt bij de meeste mensen voor een sunkissed look, lijkend op het moment wanneer een strook licht je haar precies goed raakt. Als je in Amsterdam woont kun je in Amsterdam highlights aan laten brengen. Je kan ook verf nemen die wat donkerder is dan je eigen kleur, wat lowlights heten. Dit doet men om een wat subtielere diepere kleur aan te brengen in hun haar.

Baylage

Een baylage, een ander soort vorm van highlights. De kleur wordt niet in strookjes aangebracht op het haar, maar wordt aan de oppervlak van het haar aangebracht, wat er natuurlijker uitziet dan wanneer men er strookjes in plaatst. Dit ziet er veel subtieler uit dan een aantal highlights, en het geeft amper uitgroei, wat ervoor zorgt dat het minder vaak aangebracht hoeft te worden. Uitgroei is wanneer de highlights letterlijk uitgegroeid zijn, wat ervoor zorgt dat er midden in het haar gekke strookjes haar zitten met een andere kleur dan het andere haar. Als je geen highlights wilt laten aanbrengen kan je in Amsterdam ook een baylage doen.