Hulp bij burn out

Hulp bij burn out

april 27, 2021 0 Door josspoma

Nog een tekst schrijven? Nog een opdracht afmaken? Zie je 's nachts de bergen werk voor je ogen voorbij komen? Heb je er nachtmerries van? Kun je niet meer, ben je opgebrand? Meld je dan vandaag nog aan bij een Burn out kliniek! Misschien zijn zij wel jouw rots in de branding, om jouw leven een nieuwe wending te geven en weer die energie te krijgen waar jij zo naar verlangt. Zodat je het leven weer aan kunt. Misschien heb je zelf al wel van alles geprobeerd om meer energie te krijgen. Voedingssupplementen, wandelingen maken, afleiding zoeken. Erover praten met vrienden. Een burn out is niet zomaar over. Neem je klachten serieus en schroom niet om een Burn out kliniek te benaderen.

Wat is een burn out?

Wanneer je niet zeker weet of je een burn out hebt, hierbij enkele symptomen waaraan je kunt leiden bij een burnout. Zo kun je last hebben van een opgejaagd gevoel en je depressief voelen. Maar ook hartkloppingen, veel huilen (zonder duidelijke reden) en oververmoeidheid behoren tot de kenmerken. Je wordt doodop wakker, ondanks een nacht van 8 uur. Je kunt ook last hebben van beven in gezelschap, tintelingen in je vingers en wazig zien. Langdurige blootstelling aan stress liggen hieraan ten grondslag. Op internet kun je trouwens ook een burn-out test doen om erachter te komen of jij dit hebt. 

Coaching naar meer energie

Wanneer je je aanmeldt bij een burn out kliniek (meestal via de huisarts) staan de ervaren specialisten klaar om jou te coachen naar een leven met meer energie waarin je wat weerbaarder bent. Er wordt gekeken naar de triggers, dit kan zijn een hoge werkdruk of anderzijds. Daarbij wordt ook gewerkt aan een juiste dagstructuur. Je gaat samen met een coach de oorzaken achterhalen, zodat ook herhaling van soortgelijke klachten in de toekomst voorkomen kan worden. Er worden je tools aangereikt zodat je in het vervolg stressbestendiger bent, zowel thuis als op het werk. De GGZ-richtlijnen worden bij een Burn out kliniek gehanteerd.