Wat is fysiotherapie en wat kan het voor je gezondheid betekenen?

Wat is fysiotherapie en wat kan het voor je gezondheid betekenen?

april 29, 2021 0 Door josspoma

Fysiotherapie is een manier om zowel je spieren als je ligamenten, gewrichten en zenuwen te behandelen. Fysiotherapeuten bieden naast aangepaste behandelingen en oefeningen ook ondersteunende hulpmiddelen aan. Je hebt de keuze uit meerdere soorten fysiotherapieën afhankelijk van de soort klachten waarmee je te maken hebt. Voor een behandeling kun je altijd terecht bij Fysio Bergen op Zoom.

Soorten fysiotherapieën

Het soort behandeling dat je nodig hebt is vooral afhankelijk van je aandoening. Benieuwd welke soorten behandelingen er zijn en wat ze voor jou kunnen betekenen? We zetten alle soorten fysiotherapieën voor alle duidelijkheid op een rijtje:

Algemene fysiotherapie

Deze  fysiotherapeut is gespecialiseerd in aandoeningen van je bewegingsapparaat. Hij helpt vooral diegenen die last hebben met bewegen.

Arbeidsfysiotherapie

De arbeidsfysiotherapeut behandelt personen met klachten die ontstaan zijn door het werk en helpt ook bij hun re-integratie.

Bekkenfysiotherapie

Bij de bekkenfysiotherapeut kan iedereen terecht met problemen in hun bekkengebied zoals de lage rug, buik en de bekkenbodem. Deze therapeut behandelt zowel vrouwen als mannen en kinderen.

Geriatrie fysiotherapie

Is er voor alle bewegingsproblemen bij ouderen.

Kinderfysiotherapie

Deze therapeut is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met bewegingsproblemen of een bewegingsachterstand en dit tot de leeftijd van 18 jaar.

Manuele therapie

De manueel therapeut behandelt patiënten met klachten aan de wervelkolom en aan de gewrichten in armen en benen. Daarmee wil hij zowel het bewegen als hun lichaamshouding  verbeteren.

Oedeem fysiotherapie

Deze therapeut is er voor al diegenen die last hebben van abnormale ophoping van vocht in het lichaam, een oedeem. Dat is bijvoorbeeld het geval bij kankerpatiënten, bij problemen met de bloedvaten of bij ernstige littekens.

Orofaciaal fysiotherapie

Deze wordt vaak ook kaakfysiotherapeut genoemd. Hij is er voor patiënten met sper- of gewrichtsproblemen in hun hoofd, kun nek of rondom hun kaak.

Psychosomatische fysiotherapie

Hij of zij specialiseerde zich in de behandeling van klachten als gevolg van spanning en stress.

Sportfysiotherapie

Helpt sporters na ziekte of blessure hun vroeger niveau weer te bereiken. Hij begeleidt en adviseert vooral professionele sporters.