Wat zijn de voordelen van acrylnagels?

Wat zijn de voordelen van acrylnagels?

april 28, 2021 0 Door josspoma

We willen allemaal mooie nagels. Ook al merk je het zelf misschien niet, mooie nagels vallen bij anderen onmiddellijk op. Met acrylnagels zien je nagels er goed verzorgd uit. Je maakt er tegelijk een goede indruk mee. Acryl kan zowel gebruikt worden voor het versterken als het verlangen van je nagels. Dit materiaal Acryl is samengesteld uit poeder en vloeistof. Deze twee componenten vormen samen een vloeibare substantie waar je een nieuwe nagel mee kunt maken. Na uitharding vijl je de acrylnagel in de gewenste vorm en krijg je een nieuwe nagel met een natuurlijk uiterlijk.

Het verschil tussen acrylnagels en gelnagels

Acrylnagels en gelnagels zijn lang niet hetzelfde. Acrylnagels zijn samengesteld uit een vloeistof en een poeder. Daar maak je een nieuwe nagel mee. Gelnagels bestaan uit meerdere laklagen. Die worden laag per laag uitgehard onder een UV- lamp. Acrylnagels drogen door de lucht. Gelnagels zijn dunner en flexibeler waardoor ze er natuurlijker uitzien dan acrylnagels.

De voordelen van acrylnagels 

Acryl is een stevig en sterk materiaal. Je nagels zijn dus minder kwetsbaar. Acrylnagels zijn duurzaam en sterk en kun je lange tijd dragen, tot wel vijf weken en zelfs langer. Dat hangt namelijk van meerdere factoren af, vooral van je dagelijkse activiteiten. Acrylnagels zijn ook makkelijk verwijderbaar.

De voordelen van acrylnagels

Tegenover deze belangrijke voordelen staan uiteraard ook enkele nadelen. Omdat deze acrylnagels sterk en stevig zijn, zijn ze ook weinig of niet buigzaam. Dat betekent ook dat wanneer je acrylnagels hard stoot ze ook makkelijk kunnen afbreken. Een ander nadeel van acrylnagels is dat ze weinig glanzen en er tijdens het aanbrengen vervelende scheikundige geuren vrijkomen.

Acrylnagels zelf zetten of niet?

Acrylnagels kun je zelf zetten met een starterspakket voor thuis. Voor het beste resultaat laat je ze best zetten door een manicure of een nagelstyliste. Een goede nagelstyliste is geschoold en heeft de nodige ervaring om dit werkje vlekkeloos uit te voeren. Woon je in de regio Breda en wil je acrylnagels laten zetten? Acrylnagels Breda weet daar alles van.